Položeny v srdci Robertson Valley obklopeného horami v Jihoafrické provincii Western Cape, jsou pozemky Springfield živou, rodinnou vinnou farmou. Vlastníky je rodina Bruwer, čtvrtá vinařská generace a devátá generace potomků po rodiny Brueres, francouzských Hugenotech, kteří přišli do Jihoafrické republiky z Loire 1688 s balíky vinné révy pod pažemi.

Samotná farma je malebná. Stromovím obehnaná prašná cesta se klikatí až do komplexu sklepů, který je po straně přehrady, doplněný malou plachetnicí a překrásnými vyhlídkami na pohoří McGregor a Langeberg za Robertson.

Bohatá vápencová půda na pozemcích je velmi kamenitá až jílovitá, poblíž řeky Breede je půda písečná. Zde jsou vinice chráněny proti záplavám nízkými hrázemi. Podnebí může být v této oblasti nevlídné až extrémní. Jihovýchodní vítr zanáší oceánský vzduch do vzdálenosti až 100 km a to způsobuje proměnné letní teploty, od 30 až 15 stupňů Celsia ve dne. V zimě klesají teploty až pod nulu. Níže položené révy, jako například vinice Sauvignon Blanc, jsou náchylné na mrazík během období růstu a nízké roční srážky okolo 20mm znamenají nutnost umělého zavlažování,které uleví zátěži hroznů. Tyto podmínky jsou ideální k zachování živých přírodních kvasinek na hroznech, a k zajištění hojnosti organického materiálu na vinicích.

Současní majitelé Sprigfieldu, team tvořený bratrem a sestrou Abrie a Jeanette Brower, jsou stejně tak dynamičtí a nadšení jako jejich předci a jsou připraveni riskovat pro to co mají nejradši – výrobu vína. Za asistence teamu oddaných pracovníků, ze kterých pracují někteří pro Bruwerovi již desetiletí, dohlíží výrobce vína Abrie na vinice a vína. Jeanette řídí marketing a tráví spoustu svého času cestováním a propagací Sprigdfield, jak místně tak v zahraničí. Když je na vinicích, přikládá ruce k dílu kdekoliv, od přípravy půdu na novou výsadbu až po řízení přepravních vozíků, když je to nutné.

Opravdové kouzlo Springfieldu leží v lahvích ručně vyráběného vína, opravdové tradiční perly, která nabízí jak kvalitu a osobitost a hlavně se řídí heslem : Z hroznu do lahve s péčí a vášní.